Vraagprijs € 325.000,- k.k.

Zuidzijdsedijk 66

3264 LJ Nieuw-beijerland

Deze vrijstaande dijkwoning met ruime schuur is een bijzonder object. Zeer geschikt als u houdt van het buitenleven. Zowel aan de voorzijde als aan de achterzijde heeft de woning vrij uitzicht over akkerbouwland. De schuur is aan de woning gebouwd. Het bouwjaar van de woning wordt geschat rond 1930. De woning met schuur staan op een perceel van 750 m². De woning is gedateerd en klaar voor een metamorfose. Nieuwbouw zou ook tot de mogelijkheden kunnen behoren.


- Historie -

Deze boerderij was vroeger een 1/10 Boerderij. Dit betekent dat 1/10e van de oogst afgestaan moest worden.


- Locatie -

Het object is gelegen aan de Zuidzijdsedijk 66 te Nieuw-Beijerland. Het dorp Nieuw-Beijerland ligt aan de rivier “Het Spui” en beschikt over een gezellige dorpskern, voorzien van basisscholen, sportverenigingen, supermarkt, restaurant, snackbar, tankstation en café op loopafstand.
Door middel van “het pontje” bent u binnen 5 autominuten in het centrum van Spijkenisse. Ook het grotere dorp Oud-Beijerland is erg dichtbij.


- Kadastrale aanduiding -

Kadastrale gemeente: Nieuw-Beijerland
Sectie: C
Nummer: 307
Grootte: 750 m²

Een afschrift van de kadastrale kaart is opgenomen als bijlage van deze brochure.


- Bestemming -

De bestemming van het perceel is wonen. Bij nieuwbouw kan er volgens het bestemmingsplan een woning gebouwd worden met de volgende maten:

20.2.2 Woningen
Voor het bouwen van woningen gelden de volgende regels:
a. De goothoogte mag niet meer bedragen dan 6 m.
a. De bouwhoogte mag niet meer bedragen dan 10 m.
b. De inhoud mag niet meer bedragen dan 750 m3, met uitzondering van de bebouwing ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van wonen – 1’ .

Een kopie van het geldende bestemmingsplan is als bijlage opgenomen in deze brochure. Er kunnen geen rechten aan deze informatie verleend worden. Neem contact op met de Gemeente Hoeksche Waard om te bespreken of uw droomplannen realiseerbaar zijn op deze locatie.


- Bouwaard -

Woning

De woning is op traditionele wijze gebouwd rond 1930. De wanden zijn opgetrokken uit steens gemetselde muren. Het zadeldak is gedekt met pannen en rust op een houten kapconstructie. De kozijnen van de woning, van zowel de ramen als van de deuren, zijn uitgevoerd in hout en voorzien van deels dubbele en deels enkele beglazing. De begane grondvloer is uitgevoerd in deels hout en deels beton en de verdiepingsvloer is uitgevoerd in hout. De woning wordt verwarmd middels een cv-ketel. Het warme water wordt verzorgd door een boiler.

Boerderij schuur

De schuur is op traditionele wijze gebouwd. De wand aan de kant van de woning is opgetrokken uit een steens gemetselde muur, de overige wanden zijn afgewerkt met houten planken (potdeksel). Het zadeldak is gedekt met pannen en rust op een houten kapconstructie. De kozijnen van zowel de ramen als van de deuren, zijn uitgevoerd in hout en voorzien van enkele beglazing. De vloer is gedeeltelijk uitgevoerd in beton en gedeeltelijk voorzien van betontegels.


- Indeling -

Begane grond
Middels de entree (dijkniveau) komt men in de hal, die toegang geeft tot de woonkamer en de trap naar de 1e verdieping. De woonkamer heeft aan de voorzijde (noordzijde) een schitterend uitzicht over akkerbouwland. De vloer van de woonkamer is van hout. De plafonds zijn afgewerkt met zachtboard en de wanden zijn deels afgewerkt met houten schroten en deels met behang.

Via een trap naar beneden komt u in een hal met toegang tot een achterkamer die zou kunnen functioneren als slaapkamer of kantoor. De achterkamer heeft een fraai uitzicht op de achter gelegen landerijen en in de verte de Noorddijk en de Blindeweg. De kamer heeft een inbouwkast en toegang tot de kelder die zich deels onder de woonkamer bevindt. De kelder bestaat uit 2 gedeelten met een oppervlakte van 10 m² met een stahoogte van ongeveer 1,53 m. De plafonds van de kamer zijn van zachtboard. De kamer heeft een houten vloer. De ramen zijn voorzien van houten kozijnen met enkele beglazing.

Via een luik en vlizotrap in de hal benedendijks kan men de vliering bereiken boven de achterkamer. Hier is de opstelplaats van de Intergas CV-ketel uit 2017.

Ook kan men via deze hal de keuken bereiken. De lichte keuken in hoekopstelling is voorzien van een afzuigkap en wasbak. De vloer is afgewerkt met zeil. Via de keuken zijn het toilet en de doucheruimte te bereiken. De toiletruimte bestaat uit een staand toilet met een wasbak. De doucheruimte bestaat uit een douche en een wasbak. Beide ruimtes zijn geheel betegeld. Het warme water in de keuken en in de doucheruimte wordt verzorgd door een boiler die in de keuken hangt boven de wasbak.

Boerderij schuur
Ook kan men via de keuken de aangebouwde karakteristieke boerderijschuur bereiken. De schuur bestaat uit een grote open en hoge ruimte met enkele kleine werkruimtes aan de tuinkant. Hier was vroeger de grupstal gesitueerd. In de open grote ruimte, direct om de hoek bij de ingang vanuit de keuken, tegen de woning aan is de meterkast gesitueerd. De meterkast is voorzien van 4 groepen en 1 krachtstroom groep.

1e verdieping
Via de vaste trap in de hal op dijkniveau bereikt men de 1e verdieping. Op deze verdieping bevinden zich drie slaapkamers, waarvan twee slaapkamers voorzien zijn van een dakkapel en twee slaapkamers voorzien zijn van een inbouwkast.


- Afmetingen -

Dijkniveau
Woonkamer: ca. 5,39 m x 4,70 m
Hal ca. 0,99 m x 4,20 m

Benedendijks
Hal ca. 1,89 m x 3,05 m
Keuken ca. 4,07 m x 3,12 m
Toilet ca. 1,31 m x 0,99 m
Badkamer ca. 1,95 m x 1,31 m
Kantoor/kamer ca. 3,79 m x 3,05 m
Kelder ca. 1,43 m x 4,71m
ca. 1,31 m x 2,96 m
Vliering ca. 5,93 m x 1,03 m

1e verdieping:
Slaapkamer achterzijde ca. 2,90 m x 2,13 m
Slaapkamer voorzijde ca. 1,97 m x 3,37 m
Slaapkamer kopse kant ca. 5,26 m x 2,28 m

Boerderij schuur:
Open ruimte ca. 14,62/18,04 m x 9,61/3,77 m
Extra ruimtes ca. 7,15 m x 3,85 m
Extra ruimtes ca. 5,36 m x 3,85 m
Extra ruimtes ca. 5,55 m x 3,85 m


Gebruiksoppervlakte wonen: ca. 94 m²
Overige inpandige ruimte: ca. 250 m²
Inhoud van de woning: ca. 1957 m³


- Tuin -

De brede achtertuin met schitterend uitzicht is gelegen op het zuiden.


- Koopovereenkomst -

In de koopovereenkomst zal de volgende clausule worden opgenomen:
“verklaringen van koper
Koper verklaart:
a. uitdrukkelijk te aanvaarden de hiervoor vermelde lasten en beperkingen, alsmede die welke na eigen onderzoek voor hem uit de feitelijke situatie kenbaar zijn of hadden kunnen zijn en/of voor hem geen wezenlijk zwaardere belasting betekenen;
b. met betrekking tot de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen ermee bekend te zijn dat het ten tijde van de bouw casu quo de eventuele verbouwing en renovaties van het verkochte voor negentienhonderd drieënnegentig (1993) normale praktijk was asbesthoudende materialen te verwerken. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van die materialen in of aan het verkochte en vrijwaart verkoper van iedere aansprakelijkheid;
c. ermee bekend te zijn dat het verkochte is gebouwd in de eerste helft van de twintigste eeuw en wel op de wijze die toen gangbaar was. Koper vrijwaart verkoper van aansprakelijkheid voor wat betreft de bouwkundige staat van het verkochte indien na heden blijkt dat de fundering, de riolering en de overige, niet zichtbare leidingen gebreken vertonen.
d. Koper heeft gebruik gemaakt van de mogelijkheid tot het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek voor het tekenen van de koopovereenkomst.”


- Diverse zaken -

Heeft dit object uw interesse gewekt? Neemt u dan voor meer informatie vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn te bereiken op 0186-634261.

Bezichtigingen kunnen in overleg plaatsvinden en worden uitsluitend door de verkopende makelaar uitgevoerd.

Aanvaarding en oplevering zullen geschieden in overleg.

De op onze website vermelde gegevens zijn met nauwkeurigheid samengesteld. Desondanks kunnen er onjuistheden vermeld zijn. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Kenmerken

€ 325.000,- k.k.
Aangeboden sinds
24-07-2021
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
Woonoppervlakte
94 m²
Overige inpandige ruimte
250 m²
Perceel
750 m²
Inhoud
1957 m³
Aantal kamers
6
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Gasboiler eigendom
Voorzieningen
Ligging
Buiten bebouwde kom, landelijk gelegen
Totale oppervlakte tuin
750 m²
Hoofdtuin
Achtertuin
Hoofdtuin lengte
9 m
Hoofdtuin breedte
37 m
Hoofdtuinlocatie
Zuid
Tuintypes
Achtertuin, zijtuin
Kadastrale gegevens
Nieuw-Beijerland c 307
Volle eigendom
750 m²
Bergruimte
Schuur/berging
Aangebouwd hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Carry Schep

Carry Schep

Register Makelaar-Taxateur
0186-634200 / 06 21 85 37 44
cschep@schepregistergoed.nl