Vraagprijs € 489.000,- k.k.

Voordoel 10

3264 AV Nieuw-beijerland

Wat een plaatje deze karakteristieke woning met prachtige oude details, een ideale garage, een heerlijke achtertuin op het zuidwesten en gelegen aan de pittoreske Voordoel op een kavel van 325 m². De woning is smaakvol gemoderniseerd met behoud van veel stijlvolle oude kenmerken.


Locatie

Het dorp Nieuw-Beijerland ligt aan de rivier “Het Spui” en beschikt over een gezellige dorpskern, voorzien van basisscholen, sportverenigingen, supermarkt, snackbar en tankstation op loopafstand. Door middel van “het pontje” bent u binnen 5 autominuten in het centrum van Spijkenisse. Ook het grotere dorp Oud-Beijerland is erg dichtbij.


Kadastrale aanduiding

Kadastrale gemeente : Nieuw-Beijerland
Sectie: A
Nummer: 2134
Grootte: 325 m² erfpachtgrond die rond ca. 1988 voor 303 jaar is afgekocht. De erfpachtscanon bedraagt € 0,33 per jaar.


Bouwaard

Woning

De woning is op traditionele wijze gebouwd in 1929 en in 2012 volledig gemoderniseerd door de huidige eigenaren. De wanden zijn opgetrokken uit halfsteens metselwerk en voorzien van spouw. De aangebouwde keuken is voorzien van een geïsoleerde voorzetwand. Het mansarde dak is gedekt met tuile du nord pannen en rust op een houten - in 2012 geïsoleerde - kapconstructie. De goten zijn in 2012 vervangen voor zinken exemplaren, evenals de hemelwaterafvoeren. De kozijnen van de woning, van zowel de ramen als van de deuren, zijn uitgevoerd in originele hardhouten (Amerikaans grenen) kozijnen. Het binnendeel van de kozijnen is van meranti hout en voorzien van HR ++ glas, beide zijn vervangen in 2012. Alle buitenkozijnen zijn in augustus 2022 geschilderd. De begane grond- en verdiepingsvloer zijn uitgevoerd in hout met uitzondering van de keukenvloer, hal, toilet en garage, deze zijn uitgevoerd in beton. De eerste verdiepingsvloer is geïsoleerd. Het plafond van de begane grond is afgewerkt met nieuwe kraaldelen. De woning wordt verwarmd door een cv-combiketel; Vaillant hrSolide plus uit 2012, die tevens het warme water verzorgt. In de keuken is vloerverwarming aanwezig. In de badkamer is de warmwaterleiding door de vloer gelust. De mechanische ventilatie bevindt zich in de vaste kast in een van de slaapkamers. Al het leidingwerk is vervangen in 2012.

Garage

De garage is opgetrokken uit een halfsteens muur en is niet geïsoleerd. Het dak is gelijk met de keuken in 2012 vernieuwd en geïsoleerd. De vloer is van beton. Aan de voorzijde treft u nog de originele garagedeuren met enkele beglazing. Aan de noordkant zijn diverse originele ijzeren raampjes met enkele beglazing opgenomen. Er is een onderverdeel kast voor de elektra opgenomen met een krachtstroom aansluiting en de timer voor de tuinsproeier. Vlakbij de buitendeur is een uitstortgootsteen gesitueerd evenals de watermeter.


Indeling

Begane grond

De entree aan de straatzijde van de woning geeft toegang tot de hal met fraaie originele trap, lookalike estriken tegel vloer en authentieke voordeur. De hal geeft toegang tot de meterkast met 8 groepen en gasaansluiting, de woonkamer, de kelder, het toilet en de eetkamer. De sfeervolle rechthoekige woonkamer is gesitueerd aan de zuidzijde van de woning. De wanden zijn afgewerkt met behang. De prachtige originele marmeren schouw is nog aanwezig met houtkachel (ter overname). De vloer is afgewerkt met een houten grenen vloer. Alle leidingen zijn in de woonkamer weggewerkt tijdens de verbouwing.

Aan de woonkamer grenst de eetkamer, die ook vanuit de hal te bereiken is. Een gezellige plek om samen te eten of te studeren. Hier is een schouw met houtkachel (blijft achter) en een vaste kast met verdeler van de cv en de verdeler van de stofzuigerslangen. De woning is namelijk voorzien van een stofzuigersysteem. Dat maakt het stofzuigen een stuk leuker, alles wordt opgevangen in een groot reservoir dat je maar een paar keer per jaar hoeft te vervangen en alle fijnstof verdwijnt evenals de vieze luchtjes naar buiten.

Na de eetkamer treft men de keuken in de uitbouw. De gezellige crèmekleurige keuken is geplaatst in 2012 en is voorzien van een falcon 5 pits gasfornuis met 1 gril oven en 2 hete lucht ovens, afzuigkap, porseleinen wasbak, koelkast, vriezer en een Bosch vaatwasser uit 2021. In de plint is een stofzuigpunt opgenomen; je veegt de kruimels hiernaartoe en deze worden door het rooster weggezogen. Dit maakt onderdeel uit van het stofzuigersysteem. De vloer van de keuken is ook afgewerkt met lookalike estriken tegels en voorzien van vloerverwarming.

In de doorgang tussen de keuken en de garage is een bergkast gesitueerd waar de opstelplaats is van de Vaillant hrSolide plus cv ketel uit 2012, pomp van de vloerverwarming van de keuken en het reservoir van het stofzuiger systeem van het merk Elektrolux. Tegenover deze kast is de opstelplaats van de wasmachine en de -droger.

De garage doet nu dienst als werkplaats, maar zou ook heel goed als ideale hobbyruimte of met wat aanpassingen als werkkamer kunnen fungeren. In de garage is een verdeelkast van de meterkast opgenomen, een uitstort gootsteen aanwezig en de watermeter te vinden. De originele garagedeuren zijn nog aanwezig, evenals de kleine zijramen in stalen kozijnen aan de noordkant.

Het toilet in de hal is voorzien van een zwevend toilet. Via de deur naast het toilet kan men de kelder bereiken. Een ideale ruimte voor uw proviand.

Tuin

De gezellige en royale tuin is volledig nieuw aangelegd in 2018. Onder andere zijn de borders, bestrating, de praktische geïntegreerde beregeningsinstallatie, zandbak en de ingegraven trampoline met drainage (dus geen water onder de trampoline!), gerealiseerd. De tuin is voornamelijk aan de achterzijde van de woning gelegen op het zuidwesten. Aan de achterzijde grenst de tuin aan een perceel van een achtergelegen woning. Tussen de huiskavel en de tuin van de buren ligt nog een strook grond van ca. 20 m² van de gemeente Hoeksche Waard die gebruikt wordt als tuin. Aan de voorkant voor de garage is de oprit waar meerdere auto’s kunnen staan. De tuin is afgeheind aan de voor- zuidzijde met een beukhaag. Het grasveld aan de voorzijde voor de beukenhaag is ook eigendom van de gemeente. In de achtertuin staat een houten chalet met elektra en verlichting. De trampoline, zandbak, speelhuisje en het zwembad kunnen indien gewenst overgenomen worden. Door de royale achtertuin is uitbouwen van de woning geen probleem.

1e verdieping

Op deze verdieping bevinden zich 3 gezellige slaapkamers en de fraaie badkamer. De ouderslaapkamer bevindt zich aan de voorzijde van de woning over de gehele breedte. De vloer is voorzien van vloerbedekking, de wanden zijn voorzien van behang en er is een ruime inbouwkast.
De tweede ruime slaapkamer is gelegen aan de zuidzijde van de woning. Deze kamer wordt gebruikt als kinderkamer. De kamer is voorzien van een inbouwkast waar de mechanische ventilatiebox ook gerealiseerd is. Het daglicht komt naar binnen via het in 2014 geplaatste velux-dakraam.
De derde slaapkamer is gesitueerd aan de achterzijde. Net zoals de tweede slaapkamer is de vloer voorzien van vloerbedekking en zijn de wanden afgewerkt met behang. Deze kamer is ook in gebruik als kinderkamer en heeft een prachtig uitzicht op de achtertuin. Ook de badkamer deelt dit mooie uitzicht op de achtertuin. De crèmekleurige badkamer met hardstenen tegelvloer is zeer praktisch ingedeeld, waardoor de badkamer voorzien is van een bubbelbad, regendouche, toilet, designradiator en wasbak met houten meubel. De vloer wordt verwarmd door de verwarmingsleiding van de radiator die gelust door de vloer gelegd is.
De overloop heeft een hoog plafond evenals de slaapkamers. Dit zorgt voor een ruimtelijk gevoel. Ook is er een royale bergkast gemaakt. De vloer van de overloop is afgewerkt met vloerbedekking en de wanden zijn afgewerkt met behang. De sfeer van het huis is behouden bij de verbouwing en de inrichting. De woning heeft een ideale indeling en dat voel je!


Gebruiksoppervlakte:

Begane grond

Entree ca. 4,10 m x 2,23
Woonkamer ca. 7,88 m x 4,00 m
Eetkamer ca. 3,66 m x 2,23 m
Keuken ca. 4,09 m x 2,26 m
Doorgang keuken garage ca. 3,14 m x 0,91 m
Garage ca. 3,14 m x 7,05 m

Kelder ca. 288 m x 2,14 m

1e verdieping

Slaapkamer voor ca. 4,40 m x 2,91 m
Slaapkamer midden ca. 2,17 m x 2,37 m
Slaapkamer achter ca. 3,22 m x 2,23 m
Badkamer ca. 2,73 m x 2,32 m

Chalet ca. 2,67 m x 2,25 m

De woning heeft een gebruiksoppervlakte van ca. 108 m². Dit is exclusief de garage van 22 m² en de kelder van 6 m².

Nog even alle recente vernieuwingen op een rijtje:

In 2012 is o.a. vernieuwd:
- Houten delen van de kozijnen waar glas in zit is vervangen.
- HR++ glas geplaatst.
- Al het leidingwerk (centrale verwarming, waterleidingen, riolering incl. huisaansluiting in het gras naar de hoofdleiding achter in de tuin) is vervangen.
- Metalstud wanden geplaats op de 1e verdieping.
- Meterkast en volledige elektrische installatie is vervangen.
- Massief houten grenen vloer en tegelvloer gelegd.
- Nieuwe keuken, badkamer en toilet.
- Dak volledig geïsoleerd.
- Stofzuigersysteem aangelegd.
- Boeiborden van Red Cedar met zinken kraal, loodslabben, zinken goten en hemelwaterafvoeren vernieuwd.

In 2014 is o.a. vernieuwd:
- Velux dakraam geplaatst in slaapkamer.

In 2018 is o.a. vernieuwd:
- De tuin is volledig opnieuw aangelegd met de borders, bestrating, drainage, geïntegreerde beregening, zandbak en ingegraven trampoline met drainage (dus geen water onder de trampoline).

In 2022 is o.a.:
- Houtwerk buiten is in augustus 2022 volledig geschilderd.


Voorzieningen

De woning is aangesloten op de nutsvoorzieningen zoals gas, water, elektra en het riool.


Erfpacht

De woning is gebouwd op een perceel erfpachtgrond. De te betalen canon bedraagt € 0,33 per jaar. Doordat de canon erg laag is, is er haast geen sprake van een belastende factor. De canon kan ook niet verhoogd worden. Voor meer informatie over erfpacht kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor.


Koopovereenkomst

In de koopovereenkomst zal onderstaande clausule worden opgenomen:
Koper verklaart:
a. met betrekking tot de eventuele aanwezigheid van asbesthoudende materialen ermee bekend te zijn dat het ten tijde van de bouw casu quo de eventuele verbouwing en renovaties van het verkochte voor negentienhonderd drieënnegentig (1993) normale praktijk was asbesthoudende materialen te verwerken. Koper aanvaardt de eventuele aanwezigheid van die materialen in of aan het verkochte en vrijwaart verkoper van iedere aansprakelijkheid;
b. ermee bekend te zijn dat het verkochte is gebouwd rond 1929 en wel op de wijze die toen gangbaar was. Koper vrijwaart verkoper van aansprakelijkheid voor wat betreft de bouwkundige staat van het verkochte indien na heden blijkt dat de fundering, de riolering en de overige, niet zichtbare leidingen gebreken vertonen.


Diverse zaken

De in onze brochure vermelde gegevens zijn met nauwkeurigheid samengesteld. Desondanks kunnen er onjuistheden vermeld zijn. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Bezichtigingen kunnen in overleg plaatsvinden en worden uitsluitend door de verkopende makelaar uitgevoerd.

Aanvaarding zal geschieden in overleg.

Oplevering zal plaatsvinden in overleg en kan op korte termijn!

Kenmerken

Vraagprijs
€ 489.000,- k.k.
Aangeboden sinds
16-09-2022
Status
Verkocht
Aanvaarding
In overleg
Soort woonhuis
Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Soort bouw
Bestaande bouw
Bouwjaar
1929
Woonoppervlakte
108 m²
Overige inpandige ruimte
28 m²
Externe bergruimte
6 m²
Perceel
325 m²
Inhoud
440 m³
Aantal kamers
6
Energielabel
E
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Voorzieningen
Ligging
Totale oppervlakte tuin
325 m²
Hoofdtuin
Achtertuin
Hoofdtuin lengte
13 m
Hoofdtuin breedte
12 m
Hoofdtuinlocatie
Zuidwest
Tuintypes
Achtertuin, voortuin, zijtuin
Kadastrale gegevens
hoeksche waard A 2134
Erfpacht
325 m²
Bergruimte
Schuur/berging
Vrijstaand hout
Voorzieningen
Voorzien van elektra
Garage
Soort garage
Aangebouwd steen
Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, water
Isolatie
Dakisolatie
Parkeergelegenheid
Openbaar parkeren, op eigen terrein
Carry Schep

Carry Schep

Register Makelaar-Taxateur
0186-634200 / 06 21 85 37 44
cschep@schepregistergoed.nl