• 1930

  • 1938

  • 1972

  • 1998

  • 2018

Een familiebedrijf dat stevig geworteld is in de Hoeksche Waard

Schep Groep is in een eeuw tijd uitgegroeid tot een flinke organisatie. Nog altijd zijn we een familiebedrijf, nu onder leiding van Jan Schep en zijn dochter Carry. Zonder overgrootvader Aart Schep was er waarschijnlijk nooit een Schep Groep in Oud-Beijerland geweest. Tot 1930 was Aart Schep kandidaat-gerechtsdeurwaarder in Wijk bij Duurstede. Dat verandert als Aart Schep in dat jaar wordt benoemd tot deurwaarder, in Oud-Beijerland. Hij neemt op 1 maart 1930 niet alleen zijn officiële bevoegdheid mee naar de Hoeksche Waard, maar ook zijn, in de avond uren opgebouwde, administratiekantoor. Als gerechtsdeurwaarder was het voor hem gebruikelijk om de administratie te voeren voor boeren in de provincie Utrecht. Daar ligt ook het begin voor de organisatie die u nu kent als Schep Groep.

Eerste activiteiten

Misschien kunt u zich de locatie nog herinneren waar de eerste activiteiten van Schep werden uitgevoerd: aan de Koninginneweg, op de hoek met de Steenstraat. Als kersverse inwoner van Oud-Beijerland is Aart gedreven genoeg om op een stuk grond een woning met kantoor te laten bouwen. Het is niet alleen zijn woonhuis, het is ook het eerste kantoor.

Uitbreiding activiteiten

De uitbreiding van activiteiten laat niet lang op zich wachten. Al vrij snel heeft het beginnende kantoor behoefte aan meer personeel en meer personeel betekent ook: er is meer ruimte nodig. Die wordt gevonden in verbouwingen en uitbreidingen. Totdat het kantoor niet langer meer berekend is op de groei van de werkzaamheden.

Verhuizing naar de Langeweg

Dan volgt in 2007 de stap naar het nieuwe kantoorpand aan de Langeweg in Oud-Beijerland. Een gebouw met de uitstraling van de betrouwbare financiële dienstverlener en makelaar-taxateur die Schep Groep is. Hier werken inmiddels 25 professionals, actief op een breed gebied. Met nog altijd die hechte sfeer van een familiebedrijf, betrokken bij de samenleving in de Hoeksche Waard. Wie kent niet de feestelijke doorkomst van de Roparunteams door Oud-Beijerland, mede mogelijk gemaakt door Schep Groep in samenwerking met de vrijwillige brandweer?

Aart Schep (geboren 1889), grondlegger van de Schep Groep

Jan Schep (geboren 1912), de tweede generatie Schep

Jan Schep (geboren 1946), vormt met dochter Carry de algemene directie

Carry Schep (geboren 1981), vormt met vader Jan de algemene directie

Aart Schep